Kosmetyki Boutique

Pokaż10 na stronę

Siatka  Lista 

  1. Mokre błoto z Morza Martwego 300 ml

    Mokre błoto z Morza Martwego jest mieszanką pierwiastków i minerałów występujących w wodzie Morza Martwego, oraz składników organicznych, występujących wzdłuż linii brzegowej. Połączenie obu tych elementów - pierwiastków i minerałów występujących w wodzie Morza Martwego oraz substancji organicznych - powoduje powstanie niepowtarzalnego środka terapeutyczno-kosmetycznego jakim jest błoto z Morza Martwego.

    Błoto posiada konsystencję zbliżoną do mokrej glinki, zapachem zaś przypomina muł rzeczny lub występujący w okolicach jezior. Wielu producentów kosmetyków z Morza Martwego dla zniwelowania tego specyficznego zapachu dodaje do błota różnego rodzaju środki aromatyzujące i polepszacze. Niestety jak wiemy substancje chemiczne zawarte w kosmetykach mogą prowadzić do podrażnień i alergii skórnych, a więc w tym przypadku całkowicie zniweczyć efekt terapeutyczny, dla którego błoto właśnie wybraliśmy. Sugerujemy więc, aby biorąc pod uwagę zabiegi na bazie błota z Morza Martwego używać tylko jego pierwotnej, naturalnej formy.

    Błoto z Morza Martwego stosuje się w przypadku różnego rodzaju problemów dermatologicznych (łuszczyca, atopowe zapalenie skóry, bielactwo), w chorobach reumatycznych (ciepłe i gorące okłady z błota na stawy), w problemach krążenia (błoto znacząco poprawia krążenie krwi). Obok powyższych, typowo terapeutycznych zastosowań, błoto jest nieocenione w kosmetyce.

    Błoto z Morza Martwego stosuje się w problemach z trądzikiem i wypryskami skórnymi. Stosuje się je w formie maseczek i okładów błotnych, w formie nałożeń na ciało, stosuje się w walce z otyłością i cellulitem.

    Środki ostrożności: sugerujemy aby czas pierwszych nałożeń był stosunkowo krótki (2-3 minuty) po to, aby zaobserwować zachowanie sie skóry. Pieczenie i zaczerwienienie są reakcją normalną. Z błota nie należy jednak korzystać w przypadku, gdyby pojawiło się bardzo silne pieczenie, bardzo silne zaczerwienienie, szczególnie występujące wraz z opuchlizną. Są to rzadkie przypadki, ale jeśli się pojawią - należy bezwzględnie zrezygnować z dalszego stosowania błota.

    Pojemność: 300 ml

    Kraj pochodzenia: Izrael 

    Dowiedz się więcej
    39,90 zł
  2. Nierafinowane masło kakaowe 100 ml boutique

    Właściwości i zastosowanie: Otrzymywany z nasion kakaowca olej charakteryzuje się całkowitą biozgodnością ze skórą, co oznacza, że dobroczynne składniki w nim zawarte są łatwo tolerowane i wchłaniane przez skórę.

    Czyni to nierafinowane masło kakaowe niezwykle uniwersalnym kosmetykiem o pożądanych walorach pielęgnacyjnych.

    Dzięki bogactwu naturalnych antyutleniaczy, mikroelementów i soli mineralnych ( potas, magnez, wapń, żelazo), masło kakaowe neutralizuje szkodliwe działanie wolnych rodników, co sprawia, że idealnie sprawdza się w pielęgnacji antystarzeniowej. Jako naturalny emolient bogaty w kwas oleinowy zmiękcza i uelastycznia skórę, pozostawiając na jej powierzchni zapobiegającą utracie wody warstwę ochronną.

    Aby zapobiec rozstępom, masaż ciała z użyciem masła kakaowego polecany jest osobom odchudzającym się i kobietom w ciąży. Można go stosować również przed i po kąpieli słonecznej, by zapewnić skórze ochronę przed poparzeniami, jednocześnie przyspieszając proces opalania. Dzięki zastosowaniu nierafinowanego masła kakaowego skóra nie tylko roztacza piękny aromat przez wiele godzin, ale i zachowuje optymalny poziom nawilżenia i natłuszczenia.

    Należy przechowywać produkt w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w chłodnym miejscu oddalonym od bezpośredniego źródła światła.

    Skład: 100% Theobroma Cacao Butter.

    Pojemność: 100 ml

    Dowiedz się więcej
    21,90 zł
  3. Nierafinowane masło kakaowe 200 ml boutique

    Właściwości i zastosowanie:

    Masło kakaowe wykonywane jest z nasion owoców kakaowca rosnącego w tropikalnych lasach Ameryki Południowej oraz Afryki i Azji.  Na skutek procesu fermentacji, suszenia i wypiekania ziaren, otrzymywany jest znany i ceniony aromat oraz smak czekoladowy. Ostatni etap polega na wytłaczaniu ziaren ,
    w wyniku czego powstaje masło kakaowe. Ze względu na właściwości, znajduje zastosowanie nie tylko w przemyśle spożywczym, ale także w  medycynie, jak i kosmetyce.

    Masło kakaowe jest stosunkowo twarde. Temperatura topnienia zbliżona jest do temperatury ludzkiego ciała, dlatego też po nałożeniu na skórę topi się
    i dobrze rozprowadza.

    Otrzymywany z nasion kakaowca olej charakteryzuje się całkowitą biozgodnością ze skórą, co oznacza, że dobroczynne składniki w nim zawarte są łatwo tolerowane i wchłaniane przez skórę. Masło chroni delikatną skórę przed szkodliwym działaniem promieni UV oraz  nadaje jej zdrowy wygląd i piękny kolor opalenizny.

    Można je wykorzystać nie tylko do codziennej pielęgnacji skóry suchej  oraz do opalania, ale także do produkcji własnych kosmetyków tj. balsamy, kremy, mydła lub pomadki do ust.

    Dzięki zastosowaniu nierafinowanego masła kakaowego skóra nie tylko roztacza piękny aromat przez wiele godzin, ale i zachowuje optymalny poziom nawilżenia i natłuszczenia.

    Należy przechowywać produkt w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w chłodnym miejscu oddalonym od bezpośredniego źródła światła.

    Skład: 100% Theobroma Cacao Butter

    Pojemność: 200 ml

    Dowiedz się więcej
    39,90 zł
  4. Nierafinowane masło shea (karite) 100 ml Boutique

    Właściwości i zastosowanie: Otrzymywany z nasion afrykańskiego masłosza olej jest znakomicie tolerowanym przez ludzką skórę uniwersalnym kosmetykiem. Jako naturalny emolient zmiękcza i uelastycznia skórę, pozostawiając na jej powierzchni warstwę ochronną zapobiegającą utracie wody. Dzięki temu shea idealnie sprawdza się w pielęgnacji wrażliwej, suchej cery, a także skóry z problemami dermatologicznymi, takimi jak egzema, łuszczyca, objawy alergii. Nierafinowane masło karite uodparnia skórę na amplitudy temperatur, przyśpiesza gojenie ran, podrażnień, oparzeń oraz pęknięć skóry dzięki naturalnej zawartości alantoiny i witaminy F. Z kolei zawarta w nim witamina E wygładza i ujędrnia skórę, co nadaje masłu shea walory przeciwzmarszczkowe. Aby zapobiec rozstępom masaż ciała z użyciem masła shea polecany jest osobom odchudzającym się i kobietom w ciąży. Nierafinowane masło karite jest też dobrym rozwiązaniem przy codziennej pielęgnacji delikatnej skóry dzieci, w tym niemowląt. Dzięki zastosowaniu nierafinowanego masła karite skóra zachowuje optymalny poziom nawilżenia i natłuszczenia przez wiele godzin. Aby po otwarciu jak najdłużej zachować wszystkie właściwości, warto przechowywać produkt w szczelnie zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej, w miejscu oddalonym od bezpośredniego źródła światła.

    Skład: 100% Butyrospermum Parkii Butter

    Pojemność: 100 ml

    Dowiedz się więcej
    15,90 zł
  5. Nierafinowane masło shea (karite) 200 ml Boutique

    Właściwości i zastosowanie: Otrzymywany z nasion afrykańskiego masłosza olej jest znakomicie tolerowanym przez ludzką skórę uniwersalnym kosmetykiem.

    Jako naturalny emolient zmiękcza i uelastycznia skórę, pozostawiając na jej powierzchni warstwę ochronną zapobiegającą utracie wody. Dzięki temu shea idealnie sprawdza się w pielęgnacji wrażliwej, suchej cery, a także skóry z problemami dermatologicznymi, takimi jak egzema, łuszczyca, objawy alergii.

    Nierafinowane masło karite uodparnia skórę na amplitudy temperatur, przyśpiesza gojenie ran, podrażnień, oparzeń oraz pęknięć skóry dzięki naturalnej zawartości alantoiny i witaminy F. Z kolei zawarta w nim witamina E wygładza i ujędrnia skórę, co nadaje masłu shea walory przeciwzmarszczkowe.

    Aby zapobiec rozstępom masaż ciała z użyciem masła shea polecany jest osobom odchudzającym się i kobietom w ciąży.

    Nierafinowane masło karite jest też dobrym rozwiązaniem przy codziennej pielęgnacji delikatnej skóry dzieci, w tym niemowląt.

    Dzięki zastosowaniu nierafinowanego masła karite skóra zachowuje optymalny poziom nawilżenia i natłuszczenia przez wiele godzin.

    Przechowywanie: Aby po otwarciu jak najdłużej zachować wszystkie właściwości, warto przechowywać produkt w szczelnie zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej, w miejscu oddalonym od bezpośredniego źródła światła.

    Skład: 100% Butyrospermum Parkii Butter.

    Pojemność: 200 ml

    Dowiedz się więcej
    29,90 zł
  6. Nierafinowany olej jojoba ecocert 100 ml Boutique

    Zimnotłoczony olej jojoba o złoto-żółtym zabarwieniu, otrzymywany z wycisku nasion krzewu simondsii kalifornijskiej, znanej też jako jojoba (Simmondsia chinensis). W niskich temperaturach (poniżej 7 °C) może zastygać. Jest bardzo odporny na utlenianie i na ciepło (do 300 °C).

    To bardzo cenny olej o własnościach natłuszczających i odżywczych, zbliżonych do oleju wielorybiego, skwalenu (który występuje w naturalnym płaszczu tłuszczowym skóry, chroniący przed utratą wody), zawiera fitosterole, bogaty w witaminę F.

    Ważność: bardzo trwały

    Zastosowanie: doskonale wchłaniany przez skórę, wzmacnia warstwę cementu międzykomórkowego, co w efekcie zapobiega wysuszaniu skóry. Stosowany przy każdym typie skóry, a szczególnie polecany przy zapaleniach, łupieżu, poparzeniu słonecznym i trądziku. Zapobiega powstawaniu rozstępów pojawiających się np. w czasie ciąży.

    Olej jojoba daje emulsji gęstszą konsystencję. Wmieszany do innych olejów roślinnych automatycznie przedłuża ich ważność, co poleca się czynić przy mało stabilnych olejach.

    Surowiec zgodny z Ecocert

    Pojemność: 100 ml

    Dowiedz się więcej
    49,90 zł
  7. Nierafinowany olej jojoba ecocert 50 ml Boutique

    Zimnotłoczony olej jojoba o złoto-żółtym zabarwieniu, otrzymywany z wycisku nasion krzewu simondsii kalifornijskiej, znanej też jako jojoba (Simmondsia chinensis).

    W niskich temperaturach (poniżej 7 °C) może zastygać. Jest bardzo odporny na utlenianie i na ciepło (do 300 °C).

    To bardzo cenny olej o własnościach natłuszczających i odżywczych, zbliżonych do oleju wielorybiego, skwalenu (który występuje w naturalnym płaszczu tłuszczowym skóry, chroniący przed utratą wody), zawiera fitosterole, bogaty w witaminę F.

    Ważność: bardzo trwały

    Zastosowanie: doskonale wchłaniany przez skórę, wzmacnia warstwę cementu międzykomórkowego, co w efekcie zapobiega wysuszaniu skóry.

    Stosowany przy każdym typie skóry, a szczególnie polecany przy zapaleniach, łupieżu, poparzeniu słonecznym i trądziku. Zapobiega powstawaniu rozstępów pojawiających się np. w czasie ciąży.

    Olej jojoba daje emulsji gęstszą konsystencję. Wmieszany do innych olejów roślinnych automatycznie przedłuża ich ważność, co poleca się czynić przy mało stabilnych olejach.

    Skład: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil.

    Surowiec zgodny z Ecocert.

    Pojemność: 50 ml

    Dowiedz się więcej
    29,90 zł
  8. Nierafinowany olej kokosowy 100 ml Boutique

    Właściwości i zastosowanie: nierafinowany olej kokosowy doskonale sprawdza się w pielęgnacji każdego rodzaju skóry- jest odpowiedni zarówno dla cery dojrzałej, suchej, atopowej, jak i tłustej, bądź mieszanej. Dzięki wysokiej zawartości kwasu laurynowego (ok. 50-60% składu oleju) działa antybakteryjnie, co docenią szczególnie osoby o cerze z tendencją do powstawania wyprysków i zaskórników. Ten olej o naturalnym, urzekającym zapachu kokosa jest zaskakująco uniwersalny- może być stosowany do pielęgnacji twarzy, ciała i włosów. Szczególną popularność zdobył w roli maski nawilżająco-odżywczej, poprawiającej kondycję przesuszonych i zniszczonych włosów, a także problematycznej skóry głowy. Ze względu na właściwości wzmacniające i uelastyczniające skórę masaż z użyciem nierafinowanego oleju kokosowego polecany jest kobietom w ciąży, aby zapobiec powstawaniu rozstępów. Można go stosować również przed i po kąpieli słonecznej, by zapewnić skórze ochronę przed poparzeniami, jednocześnie przyspieszając proces opalania. Olejek kokosowy w zależności od temperatury otoczenia przybiera postać od stałej do płynnej, bez szkody dla swych właściwości. Produkt po otwarciu należy przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w chłodnym miejscu z daleka od bezpośredniego wpływu promieni słonecznych. Skład: 100% Cocos Nucifera Oil Dowiedz się więcej
    18,90 zł
  9. Nierafinowany olej kokosowy 200 ml Boutique

    Właściwości i zastosowanie: nierafinowany olej kokosowy doskonale sprawdza się w pielęgnacji każdego rodzaju skóry- jest odpowiedni zarówno dla cery dojrzałej, suchej, atopowej, jak i tłustej, bądź mieszanej. Dzięki wysokiej zawartości kwasu laurynowego (ok. 50-60% składu oleju) działa antybakteryjnie, co docenią szczególnie osoby o cerze z tendencją do powstawania wyprysków i zaskórników. Ten olej o naturalnym, urzekającym zapachu kokosa jest zaskakująco uniwersalny- może być stosowany do pielęgnacji twarzy, ciała i włosów. Szczególną popularność zdobył w roli maski nawilżająco-odżywczej, poprawiającej kondycję przesuszonych i zniszczonych włosów, a także problematycznej skóry głowy. Ze względu na właściwości wzmacniające i uelastyczniające skórę masaż z użyciem nierafinowanego oleju kokosowego polecany jest kobietom w ciąży, aby zapobiec powstawaniu rozstępów. Można go stosować również przed i po kąpieli słonecznej, by zapewnić skórze ochronę przed poparzeniami, jednocześnie przyspieszając proces opalania. Olejek kokosowy w zależności od temperatury otoczenia przybiera postać od stałej do płynnej, bez szkody dla swych właściwości. Produkt po otwarciu należy przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w chłodnym miejscu z daleka od bezpośredniego wpływu promieni słonecznych.

    Skład: 100% Cocos Nucifera Oil

    Pojemność: 200 ml

    Dowiedz się więcej
    29,90 zł
  10. Olej jojoba ecocert 15 ml Boutique

    Zimnotłoczony olej jojoba o złoto-żółtym zabarwieniu, otrzymywany z wycisku nasion krzewu simondsii kalifornijskiej, znanej też jako jojoba (Simmondsia chinensis).

    W niskich temperaturach (poniżej 7 °C) może zastygać. Jest bardzo odporny na utlenianie i na ciepło (do 300 °C).

    To bardzo cenny olej o własnościach natłuszczających i odżywczych, zbliżonych do oleju wielorybiego, skwalenu (który występuje w naturalnym płaszczu tłuszczowym skóry, chroniący przed utratą wody), zawiera fitosterole, bogaty w witaminę F.

    Ważność: bardzo trwały.

    Zastosowanie: doskonale wchłaniany przez skórę, wzmacnia warstwę cementu międzykomórkowego, co w efekcie zapobiega wysuszaniu skóry. Stosowany przy każdym typie skóry, a szczególnie polecany przy zapaleniach, łupieżu, poparzeniu słonecznym i trądziku. Zapobiega powstawaniu rozstępów pojawiających się np. w czasie ciąży. Olej jojoba daje emulsji gęstszą konsystencję. Wmieszany do innych olejów roślinnych automatycznie przedłuża ich ważność, co poleca się czynić przy mało stabilnych olejach.

    Surowiec zgodny z Ecocert.

    Pojemność: 15 ml

    Dowiedz się więcej
    14,99 zł
Pokaż10 na stronę

Siatka  Lista